söndag 21 april 2013

Vilken dag...

Idag när jag vaknade, kände jag att det kommer bli en bra dag. Det har det blivit också.

Jag hade mailat till Alvglans bokhandel och frågat om de var intresserad av att köpa mina gamla seriealbum/serieböcker och det var de. Har länge tänkt göra detta, då jag tittar aldig i dessa. Det var säkert 10 år sen jag bläddrade i nåt av albumen. De samlade bara damm och jag bar ner dem i källaren för nån vecka sen. Men nu skulle jag kanske få bli av med dem och kanske få någon hundring för dem i alla fall. Pengarna var inte viktigast, jag ville bara inte slänga dem i soporna.

En stor resväxka blev knökfull med album och böcker. Eftersom jag inte åker tunnelbana, blev det till att kånka till bussen. Tur det var jul på väskan. Skulle tro att den vägde 30-40 kg och det kändes vid på och avstigning vill jag lova. Bad till högre makter att det inte skulle komma några barnvagnar på bussen, då jag satt på det utrymmet. Jag blev bönhörd ända fram till en hållplats innan jag skulle av. Men det gick bra även om det kom en vagn.

Han som stod i butiken, kollade igenom albumen och la hälften i en hög och den andra halvan i en annan hög. Jag tänkte shit, han ville inte ha allt. Ska jag då behöva släpa hem resten igen? När han sa summan han ville betala för halva högen, höll jag på att ramla baklänges. Betydligt mer än jag fantiserat om. Yr och helt konstig i huvet, skulle jag låtsas vara oberörd och sa bara att jag var nöjd. Sen hör jag mig själv säga: Om du tror att du kan sälja resten, så får du dem på köpet...

Han tackade och tog emot. Förstår nu efteråt att han läste av mig som en öppen bok och att han visste vad han gjorde när han gjorde två högar. Han såg nog att jag inte var intresserad av att släpa hem dem. Men vet du vad? Det känns så underbart att få de pengar jag fick och samtidigt veta att nån eller några andra blir glada över att kunna köpa dessa album. Dessutom gjorde försäljaren  ett fynd och då har jag även gjort honom glad. Kan liksom inte bli bättre.

Nästa bra grej är jag äntligen fått ändan ur vagnen och ringt till SR P1s sommarprogram och läst in en snutt för att vara med i uttagningen till lyssnarnas sommarpratare. Självklart ska jag vara med i det programmet för att sprida inspiration och lära andra hur de ska våga ta plats. Det var sista dagen för att skicka in sitt intresse idag. Den 7 maj presenteras 8 bidrag som lyssnarna får rösta på. Här är länken till denna sida: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5476901

Hjälp mig genom att skicka positiva tankar om min medverkan, till universum och sen rösta på mitt bidrag när den dagen kommer. :-)

Ha en underbar söndagkväll alla där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar